Norsk tillsynsmyndighet granskar Equinor och Johan Castberg-expansionen

Norska tillsynsmyndigheten inom olja, Petroleumstilsynet, granskar Equinor och expansionen på Johan Castberg-projektet, efter att ovanligt många svetsfel upptäckts på ett fartygsskrov. Det rapporterar norska E24.
Norsk tillsynsmyndighet granskar Equinor och Johan Castberg-expansionen - anders-opedal-equinor-900
Anders Opedal. Foto: Equinor
Felen, som blev kända i juni, har upptäckts hos ett FPSO-fartyg som kommer att ansvara för produktionen vid den planerade Johan Castberg-expansionen. Det har bidragit till kraftiga förseningar.

Syftet med utredningen är att identifiera skälen till varför Johan Castbergs projektorganisation inte har upptäckt svetsfel men även analysfel vid en tidigare tidpunkt.

Projektets uppföljningsstrategi, rapportering till licensinnehavare på fältet och myndigheter samt projektets verifieringsplaner kommer att ingå i utredningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets