Northvolt tar in nästan 23 miljarder kronor

Svenska batteribolaget Northvolt tar in 2,75 miljarder dollar, motsvarande 22,7 miljarder kronor, under en riktad emission ledd av de svenska AP-fonderna (1-4) och kanadensiska Omers Capital Network. Det framgår av ett pressmeddelande.
Northvolts Peter Carlsson.
Northvolts Peter Carlsson. Foto: Northvolt
I rundan deltog också de befintliga investerarna Goldman Sachs Asset Management och Volkswagen.

Northvolt tänker använda emissionslikviden till att expandera sin Gigafactory i Skellefteå från 40 till 60 GWh per år. Bakgrunden är för att kunna möta en ökad efterfrågan. Detta räknar in en order på 14 miljarder dollar från Volkswagen från tidigare i år. Fabriken väntas dra igång produktionen senare under 2021.

Northvolt har tills dato tagit in över totalt 6,5 miljarder dollar och siktar på en produktionskapacitet på 150 GWh år 2030.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.