Norwegians aktie störtdyker efter krisplan

Det krisdrabbade flygbolaget Norwegians aktie störtdyker, ner över 40 procent, på Oslobörsen.
Norwegians aktie störtdyker efter krisplan - norwegian-moln-700_binary_6964239.jpg

Det efter att bolaget i torsdags meddelade sin krisplan som bland annat bygger på att ägarna måste godkänna en radikal skuldrekonstruktion där lån omvandlas till aktier. Om det går att få till kan Norwegian kvalificeras för norska statliga lånegarantier. Beslut ska fattas på en extra bolagsstämma den 4 maj.

I princip hela Norwegians flotta är nu parkerad på grund av effekterna av coronapandemin. Omkring 90 procent av bolagets anställda har permitterats.

När aktien dök som djupast i tisdagens handel nådde den sin lägsta värdering någonsin på 3:10 norska kronor. Aktien har också flyttats till Oslobörsens observationslista i väntan på fler klartecken kring bolagets status, en åtgärd som görs när det råder extra stor osäkerhet kring ett bolags värdering.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.