Norwegians svenska bolag har ansökt om konkurs

Flygbolaget Norwegians svenska dotterbolag Norwegian Air Sweden har ansökt om konkurs, bekräftar den svenska kommunikationschefen Charlotte Holmbergh Jacobsson för Dagens Industri.
Norwegian
Foto: Andre M. Chang
Bolaget planerades att likvideras i samband med Norwegians pågående rekonstruktion. Det har dock funnits skulder som inte kunnat regleras, varför ansökan om konkurs har gjorts till Attunda tingsrätt.

Konkursförfarandet uppges inte påverka Norwegiankoncernen och är heller inte det som orsakat handelsstoppet under tisdagsförmiddagen.

Norwegian presenterade under morgonen slutligt utfall för sin kapitalanskaffning och det framgick då att rederimiljardären John Fredriksen är ny storägare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets