Norwegians VD utesluter inte konkurs

Den norska staten kommer inte att ge mer direkt stöd till lågprisflygbolaget Norwegian - som redan hotas av undergång. VD Jacob Schram säger att han inte utesluter något, inklusive konkursrisken, rapporterar E24.
Norwegians koncernchef Jacob Schram.
Norwegians koncernchef Jacob Schram. Foto: Foto Terje Bendiksby/TT

Tidigare under måndagsmorgonen hade Schram kallat statens besked för ”en knytnäve i magen”.

Finanschefen Geir Karlsen var också närvarande under bolagets presskonferens på morgonen. Han sade att det uteblivna stödet inte innebär att bolaget är tomt på kassa redan från och med idag. Enligt honom finns det likviditet för att ta Norwegian en bit igenom vintern.

Norwegian har tidigare av staten erhållit tre miljarder norska kronor men efterfrågat mer. Staten väljer dock att vrida åt penningkranen på grund av bolagets stora skuldberg på 40 miljarder norska kronor.

”Jag utesluter ingenting nu, när det gäller det, när det gäller permitteringar, när det gäller uppsägningar. Jag kan inte utesluta några scenarion”.

”Men vi har inte gett upp. Vi arbetar med lösningar och jag hoppas att vi kan komma ut med ett nytt Norwegian på andra sidan vintern, trots att vi inte får stöd från regeringen”, sade Schram.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.