Note flaggar för stark utveckling i andra kvartalet

Note har åter öppnat fabriken i Windsor för produktion.
Note flaggar för stark utveckling i andra kvartalet - index-penna-aktier-affarsvarlden-700_binary_6878447.png
Note tvingades i slutet av mars av brittiska myndigheter att tillfälligt stänga sin fabrik i Windsor som står för cirka 10 procent av bolagets totala försäljningen. Nedstängningen är föremål för de brittiska myndigheternas stödåtgärder, som bland annat innefattar full kompensation för lönekostnaden av permitterad personal. Det framgår av ett pressmeddelande.

Utifrån de lokala myndigheternas instruktioner har Note vidtagit nödvändiga åtgärder för att åter öppna fabriken för produktion. Kapacitetsutnyttjandet i Windsor-fabriken beräknas gradvis öka under maj-juni. Den tillfälliga stängningen av fabriken i Windson beräknas som tidigare meddelats leda till ett produktionsbortfall under andar kvartalet om cirka 20 miljoner kronor.

”Notes verksamhet utvecklas mycket starkt och samtliga fabriker i Europa och Kina är nu i drift. Efterfrågan under andra kvartalet är fortsatt hög såväl från kunder inom medicinteknikområdet som inom övriga segment. Tillgången på elektronikkomponenter är fortsatt relativt god. Med hänsyn till det starka orderläget, med många nya projekt i uppgångsfas, finns goda förutsättningar att försäljningen under andra kvartalet kommer att uppgå till cirka 500 miljoner kronor, vilket motsvarar en tillväxt klart överstigande 10 procent. Såväl rörelseresultatet som rörelsemarginalen förväntas stärkas även under det andra kvartalet”, skriver bolaget.

– Note har under senare tid vunnit många kunders förtroende och nådde i fjol en organisk tillväxt om cirka 15 procent. Under årets första fyra månader var tillväxten 17 procent, vilket är klart över vårt försäljningsmål. Vi har många kunder i tillväxtfas, vilket bidrar till vår starka tillväxt och resultatutveckling under första halvåret, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef.

Henrik Öhlin

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets