Note sätter nya mål – hög organisk tillväxt kombinerat med förvärv

Kontraktstillverkaren Note har i samband med dagens kapitalmarknadsdag offentliggjort nya finansiella mål och hållbarhetsmål. Det framgår av ett pressmeddelande.
Note sätter nya mål – hög organisk tillväxt kombinerat med förvärv - Note
Note har förvärvat brittiska iPRO som tillverkar elektronikbaserade produkter, exempelvis laddboxar till elbilar.
Note ska uppnå en försäljning om minst 5 miljarder kronor vid 2025 genom hög organisk tillväxt kombinerat med noga utvalda förvärv. Vidare ska rörelsemarginalen uppgå till minst 10%.

Avseende kapitalstrukturen ska soliditeten vara på minst 30 procent och framtida utdelningar ska anpassas efter Notes investeringsbehov samt finansiella ställning.

De nya hållbarhetsmålen är att Notes verksamhet ska vara 100 procent koldioxidneutral vid 2022 och att samtliga enheter inom bolaget ska vara arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 45000.

”Note är fortsatt i en påtaglig expansionsfas. Utifrån en tydlig strategi med fokus på lönsam tillväxt, en stark kundbas och effektiva fabriker för elektronikproduktion vinner vi allt större marknadsandelar. Vi ser goda möjligheter att inom några år åter dubblera vår försäljning och samtidigt fortsätta vår positiva resultattrend”, uppger Johannes Lind-Widestam, VD och koncernchef.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets