Ny attack på gamingsektorn från Kina – skattelättnader bör tas bort

Efter att Kina liknat onlinegaming med opium kommer nästa attack. Den statliga kinesiska tidningen Securities Times menar att Kina borde slopa skattelättnader till spelbolag. Det rapporterar Bloomberg News.
Ny attack på gamingsektorn från Kina – skattelättnader bör tas bort - kina-borsfall-700_binary_6957647.jpg

Lokala regeringar bör slopa incitament för spelbolag som historiskt introducerats för att uppmuntra utveckling av den inhemska mjukvaruindustrin, skriver Securities Times. Istället bör bolagen ta mer ansvar och ge tillbaka till samhället genom högre skatter.

Efter liknelsen med opium, som senare tonades ned något, föll gamingaktier globalt. Framför allt pressades kinesiska Tencent av utspelet, men det hela drog även med sig andra spelbolag runt om i världen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.