Nya böter för Aspire

AG Communications Limited, som är ett dotterbolag till First North-listade Aspire Global, får en anmärkning och tilldöms betala en sanktionsavgift om 0,5 miljoner kronor av Spelinspektionen.

Denna gång är böterna kopplade till bonuserbjudande.

“Spelbolag med svensk licens får bara erbjuda sina kunder bonus vid första speltillfället. Spelinspektionen har i sin tillsyn konstaterat att licenshavare brutit mot lagstiftningen genom att på sin webbplats informera kunderna om möjligheten att få återkommande bonusar”, skriver Spelinspektionen som även bötfällt Genesis Global Limited.

Den 23 april blev det känt att Spelinspektion gett AG Communications en sanktionsavgift om 3 miljoner kronor. Den gången handlade böterna om att bolaget inte haft en fungerande anslutning till Spelpaus.se.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.