Nya EQT-fonder väntas nå hard cap på 15 miljarder euro

Riskkapitalbolaget EQT lämnar en uppdatering kring fonden EQT Infrastructure V och vissa andra initiativ. Det framgår av ett pressmeddelande.
Euro, dollar.
Foto: Michael Probst/TT

EQT har hållit en första stängning, ”first closing” för fonden EQT Infrastructure V och når 12,5 miljarder euro, vilket motsvarar det tidigare kommunicerade målet avseende fondens storlek. EQT förväntar sig, mot bakgrund av ett starkt stöd från både nya och befintliga investerare, att EQT Infrastructure V når sitt ”hard cap” på 15 miljarder euro. Fondens slutgiltiga storlek förblir dock beroende av resultatet av kapitalanskaffningen. Kapitalanskaffningen förväntas att vara materiellt avslutad under första halvåret 2021.

Kapitalanskaffningen till EQT IX är som tidigare kommunicerats snart avslutad. Fonden förväntas att hålla sin slutliga stängning, ”final closing”, under andra kvartalet 2021 och nå sitt ”hard cap” på 15 miljarder euro.

EQT har också satt mål avseende fonden EQT Growth på 2 miljarder euro. Något ”hard cap” har ännu inte fastställts. Fondens slutliga storlek beror på resultatet av kapitalanskaffningen och kan i slutändan bli högre eller lägre än målet.

EQT fortsätter förberedelserna för den tematiska long-hold-strategin och avser basera förvaltningsavgifter på investerat nettokapital under hela löptiden för en potentiell framtida fond inom denna strategi. Detta innebär att förvaltningsavgifter endast kommer att belöpa i takt med att investeringar görs av en sådan fond, det vill säga förvaltningsavgifter kommer i absoluta termer gradvis öka över tid i takt med att investeringar görs. Detta representerar en annan intäktsprofil för avgifter som genereras inom den tematiska long-hold-strategin jämfört med flertalet av EQT:s övriga investeringsstrategier. Något mål avseende storlek för en potentiell fond har ännu inte fastställts.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco