Nya uppgifter om arbetskulturen på Paradox

Svenska Dagbladet har kommit med nya uppgifter om arbetskulturen på gamingbolaget Paradox.
Paradox VD Fredrik Wester
Fredrik Wester, VD Paradox.
Denna gång handlar det om att bolaget 2017 anställt en högt uppsatt chef som hade utsatt kvinnor för ovälkomna närmanden och trakasserier vid ett annat spelbolag. Det hela gick så långt att en kvinna tog problemet till domstolen och fick 270 000 kronor i ersättning. Men trots detta anställdes alltså personen av Paradox. Samma person lämnade Paradox i augusti i år.

Därutöver rapporterar Svd också om att det råder tystnadskultur på Paradox. Som exempel tas upp när en kvinnlig medarbetare kommenterade ledningens agerande i ett personalärende via den interna kommunikation i Slack. Detta ledde till att hon efteråt gick till ett möte men kom att dras ut från det från en högt uppsatt chef som krävde att hon raderade inlägget. Chefen ska ha övervakat henne vid skrivbordet tills hon raderade inlägget.

Paradox arbetsproblem uppdagades i början av september. Kort efteråt gick vd och storägare Fredrik Wester ut och sade att han hade agerat ”olämpligt” mot en kvinnlig anställd i början av 2018.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets