Nyfosa har genomfört riktad nyemission på 750 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Nyfosa har genomfört en riktad nyemission som inbringar cirka 750 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.
Stina Lindh Hök., VD för Nyfosa
Nyfosas VD sedan 2020 Stina Lindh Hök.

Emissionen omfattar 6,52 miljoner aktier som tecknats för priset av 115 kronor, en rabatt på cirka 4,4% mot senaste stängningskursen. Teckningspriset fastställdes genom ett accelererat book building-förfarande.

De som tecknade i emissionen är svenska och internationella institutionella investerare. De svenska investerarna är bland annat Lannebo Fonder, Länsförsäkringar Fonder och Sagax.

Utspädningseffekten i emissionen är cirka 3,4%.

”Vi ser att det finns intressanta affärsmöjligheter för Nyfosa och genom nyemissionen skapar vi en stärkt finansiell beredskap för att kunna agera snabbt för vidare tillväxt”, säger VD Stina Lindh Hök.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets