Nygammal vd ger vändning

Problemtyngda teknikkonsulten Rejlers går tillbaka till rötterna med gamle vd:n Peter Rejler vid rodret. Lönsamheten bör lyfta och aktien med den.

Teknikkonsulten Rejlers har befunnit sig i en långvarig formsvacka, men en förändring kan nu vara på gång. Tidigare vd:n Peter Rejler är tillbaka efter ett kortare mellanspel av den tidigare Sverigechefen på Sweco, Eva Nygren. Syftet med att ta in Eva Nygren som vd var att skapa en större och mer centraliserad organisation. Denna modell blev dock inte framgångsrik på Rejlers, som tidigare förknippats med en mer decentraliserad företagskultur där ansvaret legat långt ut i organisationen.

Bolaget har nu tvingats ställa om och vrida tillbaka till den tidigare modellen, en kultur som Rejlers tidigare varit framgångsrika med. Under ett års tid har Peter Rejler ägnat tid åt omorganisering och att staka ut en ny väg för bolaget. I stora drag går den nya strategin ut på att kunna delta i större projekt. Samarbetet med partner ska utökas och fler underkonsulter ska användas för att kunna uppnå detta mål.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets