OECD: Största nedgången någonsin

OECD:s index över ledande indikatorer visade att de flesta större ekonomier i mars visade den största nedgången i tillväxtmomentum som noterats. Det totala indexet sjönk till 98,8 i mars, från 99,6 i februari.
OECD:s generalsekreterare Angel Gurría. Foto:TT

Det skriver OECD i ett pressmeddelande.

Enligt OECD kommer nedgången efter den betydande ekonomiska chock som orsakats av Covid-19-pandemin och dess omedelbara påverkan på produktion, konsumtion och förtroende i spåren på nedstängningsåtgärder.

OECD skriver samtidigt att de ledande indikatorerna, CLI, bör tolkas med försiktighet de kommande månaderna, eftersom den stora osäkerheten kring varaktigheten i nedstängningarna gör det svårt att förutspå framtida rörelser i konjunkturcykeln.

Dessutom ska den stora nedgången inte ses som ett mått på nedgång i den ekonomiska aktiviteten, utan snarare som en indikation på styrkan i signalen om att ekonomier har gått in i en nedgångsfas.

“Som en jämförelse är signalen starkare nu än den var vid tiden för finanskrisen”, skriver OECD.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här