Omvänd vinstvarning från Actic

Gymkedjan Actic går ut med en omvänd vinstvarning och förväntar sig att rapportera ett ebitda-resultat och ett rörelseresultat i tredje kvartalet som är högre än föregående år. Det blir även väsentligt över marknadens förväntningar.
Actic
Resultatförbättringen förklaras bland annat av åtgärder för att anpassa träningsutbudet, anpassade personalkostnader och god kostnadskontroll”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ebitda väntas bli cirka 86 miljoner kronor (72) och rörelseresultatet cirka 33 miljoner (-266). I siffrorna ingår statliga permitteringsstöd med cirka 5 miljoner kronor och tillfälliga hyressänkningar med cirka 8 miljoner.

Omsättningen i tredje kvartalet bedöms minska 14 procent till 196 miljoner kronor. Det är bättre än väntat då bolaget tidigare guidat för en minskning med 15-20 procent.

Actic släpper sin rapport den 26 oktober klockan 07.45.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco