Oregelbunden öppning väntas på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagen i en oregelbunden tendens efter fortsatt osäkerhet kring brexit. I måndags steg börserna med stöd från banksektorn som gick fram på bred front.
Oregelbunden öppning väntas på Stockholmsbörsen - nasdaq-omx-affarsvarlden-700_binary_6891975.jpg

Stockholmsbörsens OMXS30-index väntas enligt IG Markets förhandel öppna ned 0,1 procent, efter måndagens indexuppgång på 0,6 procent till nivån 1.611.

Asienbörserna har visat blandad utveckling på tisdagen. Börsterminerna är ned 0,1 procent för tyska DAX, franska CAC40 och brittiska FTSE100. USA-börserna försvagades något under måndagskvällen och USA-terminerna är något ned 0,2 procent på morgonen.

Senare i veckan vänds blickarna mot ECB:s penningpolitiska besked.

Bilsäkerhetsföretaget Veoneer och bolagets joint venture inom mjukvara, Zenuity, har av en global biltillverkare utsetts till att förse bilar i Europa med nästa generations monokamerasystem.

SEB Equities har inlett bevakning av gamingbolaget THQ Nordic med rekommendationen köp och riktkurs 305 kronor. Aktien stängde på 234:60 kronor på måndagen. Av de sex analytiker som enligt Bloomberg nu följer THQ har samtliga en köprekommendation.

Spelbolagsunderleverantören Net Ent har fått höjd riktkurs av Nordea Markets från 50 till 60 kronor med upprepad köprekommendation. Aktien stängde på 30:90 kronor i måndags.

Angående affiliate-marknaden kan noteras att Dagens Nyheter har en artikel om att så kallade jämförelsesajter, som utger sig för att vara oberoende, tjänar pengar när användare spelar på kasino som sajterna rekommenderar. Konsumentverket utesluter inte att myndigheten kan komma att driva ärende om jämförelsesajterna i framtiden.

First North-bolaget Tangiamo Touch, som är verksamt inom sensorteknologi för touchskärmar, tar in 8,8 miljoner kronor via en riktad emission för att säkerställa en accelererad leveransförmåga. Teckningskursen är 1:00 krona per aktie. Tangiamo steg på måndagen 27 procent till 1:54 kronor. Emissionen innebär en utspädning på ungefär 20 procent.

Teleoperatören Millicom planerar att investera 750 miljoner dollar i kabel- och fasttelekommunikationsoperatören Cable Onda i Panama under kommande fem år. Millicom kommer därmed att bli “tydlig marknadsledare” i Panama och Centralamerika, enligt bolaget.

Försvarsföretaget Saab ser stark försäljningspotential för stridsflygplanet Gripen i samband med en rad pågående anbudsprocesser, har Jonas Hjelm, chef för Saab Aeronautics, sagt i en intervju med Bloomberg News.

Beträffande bostadsmarknaden kan konstateras att andelen bostadsägare som tror att priset på den egna bostaden kommer att stiga har ökat tydligt sedan i maj, enligt SBAB:s kvartalsvisa boprisindikator.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.