Öresund ökar i Catena Media

Öresund har ökat sitt ägande i Catena Media. Investmentbolaget ägde 5,2 miljoner aktier vid utgången av augusti, att jämföra med knappt 4,9 miljoner aktier den sista juli.

Det framgår av Öresunds substansvärdesrapport.

”Vi har ökat eftersom vi fortsatt tror på bolaget och vi tycker att värderingen är attraktiv”, säger Öresunds vd Niclas Paulson i ett mejlsvar till Nyhetsbyrån Direkt.

Ökningen i augusti innebär att Öresund äger motsvarande cirka 8,9 procent av kapitalet i Catena Media. Därmed tar investmentbolaget klivet upp på andra plats i ägarlistan jämfört med övriga ägares positioner per den sista juli. Största ägare är alltjämt Bodenholm Capital med 7,2 miljoner aktier, motsvarande 12,6 procent av kapitalet (per sista juli).

Den 22 augusti sålde Emil Thidell, en av grundarna till Catena Media, sitt innehav i bolaget om 3,35 miljoner aktier. Utöver Öresunds ökning har hittills inga andra större köpare offentliggjort.

Niclas Paulson skriver dock att han inte vet vems aktier det är som Öresund har köpt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco