Över hälften av världens centralbanker kommer släppa digital valuta inom 3 år

Nära 60 % av världens centralbanker väntas släppa en digital valuta inom 3 år. Det framgår av en undersökning där centralbanker frågats ut av UBS.
Digital valuta
Foto: Pierre Borthiry/Unsplash
Bakomliggande faktorer till ett påskyndat införande av digital valutor uppges vara finansiell brottslighet samt framväxten av lösningar inom detta område från den privata sektorn. Bankerna vill även förbättra betalsystemen.

Av de tillfrågade centralbankerna föredrar 71 % en centraliserad modell för digitala valutor, jämfört med en decentraliserad modell som flera kryptovalutor, däribland Bitcoin, fungerar under.

Vidare förutspår över 60 % av de tillfrågade centralbankerna att digitala valutor inte kommer minska den amerikanska dollarns roll i den globala ekonomin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets