Pandora rusar efter höjd rekommendation

Carnegie höjer sin rekommendation för det danska smyckebolaget Pandora till behåll från sälj. Riktkursen höjs samtidigt till 275 från 225 danska kronor.

Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Höjningen sker efter Carnegies regelbundna undersökningar i återförsäljarledet (“dealar survey”).

“Samtidigt som vi tycker att det är för tidigt att gå ‘all in’, indikerar feedbacken att den senaste tidens produktinitiativ och implementeringen av Programme Now har gett bättre momentum på de flesta marknader som omfattas av undersökningen, något som motiverar en avvaktande strategi eftersom vändningsprogrammet håller på att bli implementerat. Det finns samtidigt farhågor. Återförsäljarundersökningen indikerar avtagande momentum på de två största marknaderna, USA och Kina”, skriver Carnegie.

Aktien i Pandora handlas upp cirka 10 procent till strax under 319 danska kronor på onsdagsförmiddagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.