Pandora skruvar upp prognosen

Snabbare återöppning av marknader gör att Pandora bedömer att de slipper minus för rörelseresultatet i det andra kvartalet.

Danska smyckesjätten Pandora räknar med att redovisa break-even, ett nollresultat, för rörelseresultatet före omstruktureringskostnader för det andra kvartalet. Det är en förbättring av prognosen från i maj som pekade på ett betydande negativt rörelseresultat.

Anledningen till varför prognosen revideras upp är på grund av en snabbare återöppning av marknader, en något snabbare trafikåterhämtning i återöppnade butiker samt en fortsatt stark e-handel, skriver bolaget i senaste verksamhetsuppdateringen, som publicerades på onsdagskvällen.

Pandora uppger att 86 procent av dess helägda och franchisebutiker är återöppnade per den 30 juni.

Den organiska tillväxten blev cirka minus 40 procent under andra kvartalet men har fortsatt att förbättras under perioden. Den organiska tillväxten online för samma period var 176 procent.

Prognosen för det andra halvåret, som räknar in för att det inte blir några fler nedstängningar på viktiga marknader och att nuvarande försäljningstakten håller i sig, kan leda till en positiv och dubbelsiffrig rörelsemarginal exklusive omstruktureringskostnader, skriver Pandora.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här