Pandox miljardköper hotellfastigheter i Tyskland

Pandox har avtalat om att köpa sju hotellfastigheter i Tyskland för cirka 290 miljoner euro, cirka 3,1 miljarder kronor.

Fastigheterna har totalt 1.532 rum och köps av HR Group. Pandox förvärv finansieras av kassa och av nya banklån.

Hotellen kommer fortsatt att drivas av HR Group under fasta hyresavtal, som senaste 2024 övergår till omsättningsbaserade hyresavtal med ”goda miniminivåer”, enligt Pandox. Hotellen väntas bidra med cirka 16,5 miljoner euro i hyresintäkter och 16,4 miljoner euro i driftnetto, mätt i årstakt.

Förvärvet väntas slutföras i det fjärde kvartalet 2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.