Paradox lägger ned flera spelprojekt – tar nedskrivningar på 135 miljoner

Gamingbolaget Paradox tar ytterligare nedskrivningar efter beslut att avsluta utvecklingen av ett antal ej tillkännagivna spel. Det påverkar vinsten före skatt i det tredje kvartalet med -135 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.
Paradox VD Fredrik Wester
Fredrik Wester, VD Paradox.

”Paradox Interactive har sin grund och styrka inom strategi- och managementspel. Det är här vi har både själ och hjärta. Vår passion är att göra spel som våra spelare kan uppskatta under lång tid. Därför har vi vässat vår projektportfölj ytterligare för att säkra att de spel vi bedömer ha störst potential även har nödvändiga resurser för bästa möjliga utveckling. Vi har nu en lovande pipeline av spel och jag ser fram emot att dela dem med våra spelare under de kommande åren”, säger Fredrik Wester som nyligen återvände som VD.

Sedan det tredje kvartalet 2020 har Paradox avslutat utvecklingen av flera ej tillkännagivna spel vilket medfört nedskrivningar om totalt 265 miljoner kronor.

Paradox har nu 15 nya spel under utveckling. Några av dessa är helt nya titlar och några är uppföljare. Fyra av spelen har tillkännagivits i form av grand-strategyspelet Victoria 3, Crusader Kings 3 för konsol, klassiska Shadowrun Trilogy för konsol samt Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets