Pareto: Dags att köpa Telia och Tele2

Det är dags att köpa svenska telekombolagen Telia och Tele2 efter bättre än väntad utveckling i det tredje kvartalet. Välkapitaliserade balansräkningar, ebitda som kan växa genom besparingar i löpande kostnader ger rum för bibehållna utdelningar. Det menar Pareto i en analys av sektorn.
Telia
Foto: Jessica Gow/TT

Tele2 framhävs som den bättre möjligheten med en uppsida om 36% mot riktkursen om 145 kronor. Effektivitetsprogrammen som pågår kommer kunna driva ebitda-tillväxt med en oförändrad investeringsbudget. Bolaget har en bra chans att växa sitt fria kassaflöde under 2021 och hålla utdelningar på en hög nivå.

Tele2 förväntas ha en stabil investeringsbudget som kan växa något i andra halvan av 2021. Även för detta bolaget finns det potential för kostnadsbesparingar som kan öka kassaflöden. Den förväntade utdelningen om 2,45 kronor aktien ger en direktavkastning om 7% , vilket är högt relativt sektorn.

I Paretos ögon är de guidade estimaten och marknadens förväntningar för fjärde kvartalet konservativa med låg risk för besvikelse.