Pareto ser köpläge i Azelio efter Di-granskning

Energilagringsbolaget Azelio har rasat över 20% efter att Dagens Industri lyft frågetecken kring kommersialiseringen och nu ser Pareto ett köpeläge i aktien då det anses vara en överreaktion. Detta enligt en ny kommentar.
”Artikeln träffar på några svaga aspekter i aktiestoryn medan det missar alla styrkor enligt oss”, skriver aktieanalytikern Johan Spetz.

Spetz menar att den oklara distinktionen mellan produktionsmål och kapacitet redan är beaktat genom väsentligt lägre estimat än de givna. Det amerikanska bolaget Biodico, som skrivit på ett samförståndsavtal, är ett litet bolag och det uppges ha varit ganska tydligt sedan kungörelsen att Azelio kanske inte kan leverera till dessa.

Pareto ser emellertid att informationen om att Masens ledarskap är under granskning av marockanska myndigheter som ny information och kan leda till förändringar i bolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.