Pareto ser uppsida på 50 procent i Storytel

Ljudboksspecialisten Storytel har rusat 130 procent på 12 månader, men trots det ser Paretos analyschef Stefan Wård en uppsida på 50 procent på ett års sikt. Det framgår av en intervju med Dagens industri.
Storytel
Storytel presenterar sin kvartalsrapport för det andra kvartalet under tisdagen och förra året var det årets bästa kvartal, vilket Wård räknar med att det bli i år igen. Vidare ser han att Storytel kan komma att justera upp sitt mål på 1,5 miljoner prenumeranter innan årsskiftet.

Wård uppger att bolag som arbetar med strömmat material, såsom Storytel och Spotify, brukar värderas till hur snabbt antalet abonnenter växer. Så länge den tillväxten är stark kommer värderingen följa med.

”Ett bolag som Storytel har jättefina bruttomarginaler och bra affärsmodell. Bolaget är värt att ha en högre värdering, ändå handlas de på samma multiplar som Spotify. Det talar för en ordentlig uppsida”, säger Stefan Wård.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets