Peab presenterade vinst

"Normal nivå på produktion och hög försäljningstakt."

Byggkoncernen Peabs bostadsutvecklingsdel hade en omsättning på 1.814 miljoner kronor i det andra kvartalet (1.604) och redovisar ett rörelseresultat om 176 miljoner kronor (161). Det motsvarar en marginal på 9,7 procent (10,0).

”Under andra kvartalet har vi haft en normal nivå på produktionsstarter och en hög försäljningstakt”, skriver Jesper Göransson i vd-ordet.

I det andra kvartalet startades produktion av 540 bostäder (559) medan 669 enheter såldes (391). Av de 5.187 bostäderna i pågående produktion var 65 procent sålda vid halvårsskiftet (6.019 enheter samt 65% i slutet av mars).

Rörande igångsättningen i kvartalet meddelar bolaget att merparten var i Sverige och Finland, med ”bra geografisk spridning i båda länderna”.

Peab hade 174 återköpta bostäder i egen balansräkning vid halvårsskiftet, varav cirka hälften i Sverige och hälften i Finland, mot 109 enheter i slutet av mars.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.