Penn National förvärvar theScore – Kambi ser ingen påverkan på kontrakt med Penn

Sportboksleverantören Kambi kommenterar nu att kunden Penn National Gaming idag presenterat ett förvärv av Score Media and Gaming (theScore). Det långsiktiga avtal som Kambi och Penn tecknade 2019 påverkas inte av dagens nyheter, skriver Kambi i ett pressmeddelande.
Kambi
Foto: Kambi

”Därför bör det inte ha någon finansiell påverkan på Kambi under kontraktets garanterade löptid”, uppger Kambi.

”Även om jag respektfullt inte håller med Penn National Gamings långsiktiga syn på vertikal integration, har den enhet som de har förvärvat ännu inte utvecklat en proprietär sportbok, och absolut inte en med en liknande hög standard som vi erbjuder”, kommenterar Kambis vd Kristian Nylén.

Han säger vidare att dagens affär skapar spännande möjligheter för Penn National och att han ser fram emot att arbeta med dem under de kommande åren för att stödja deras sportbokstillväxt.

Penn National betalar cirka 2 miljarder dollar för Score Media and Gaming.

Kambi handelsstoppades kring 13-tiden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.