Placera: Teckna hotellfastighetsbolaget

Hotellfastighetsbolaget Pandox gör comeback på börsen, nu större och starkare än sist. Bolaget erbjuder en intressant blandning av förvaltning och operativ verksamhet. Det skriver Placera i en analys daterad den 12 juni.

Pandox blev uppköpt och lämnade börsen för drygt 10 år sedan. Under den tiden har värdet på bolagets fastighetsportfölj ökat från 6 miljarder till 27 miljarder kronor.

Teckningskursen är 100-110 kronor per aktie, vilket motsvarar en premie på 4-14 procent jämfört med substansvärdet på 96,30 kronor per aktie.

Pandox är med sin renodlade hotellprofil en lite främmande fågel jämfört med det som finns på börsen i dag. Värderingen är även klart lägre än hotellkonkurrenten Rezidor som handlas till p/e-tal över 20 på innevarande år.

Med sin avtalsstruktur och den operativa verksamheten finns också en tillväxtkomponent i Pandox som tillför en extra krydda jämfört med många andra fastighetsbolag. Bolaget har även en erfaren ledning, starka huvudägare, stabila finanser, bra förvärvsutrymme och en hygglig väntad direktavkastning.

”Sammantaget tycker vi därför att Pandox är värd en investering. Rekommendationen blir teckna”, skriver Placera.

Pandox vd Anders Nissen är en veteran med 20 år på vd-posten och är en känd profil i hotellfastighetsbranschen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.