Platzer och Volvo Cars gör fastighetsaffär

Fastighetsbolaget Platzer genomför en affär med Volvo Cars avseende ett nyutvecklingsprojekt av en logistikfastighet om 20 000 kvadratmeter, samt försäljning av två kontorsfastigheter i Torslanda. Det framgår av ett pressmeddelande.
Platzers VD P-G Persson.
Platzers VD P-G Persson. Foto: Marie Ullnert
Platzer och Volvo Cars tecknade ett avtal den 30 juni avseende utveckling och uthyrning av en logistikfastighet samt överlåtelse av två Platzer-ägda kontorsfastigheter i Torslanda.

Parterna har tecknat ett tioårigt hyresavtal.

Byggstart planeras till andra kvartalet nästa år och inflyttning till 2023. Försäljningen sker genom bolagsförsäljning och frånträde sker den 1 september i år.

”Genom den här kombinationsaffären förser vi Volvo Cars med en nyutvecklad logistikfastighet i Torslandaområdet. Försäljningen av de båda kontorsfastigheterna är en del i vår strategi, där vi vill renodla vår verksamhet i Torslanda till lager och logistik”, säger P-G Persson, VD på Platzer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.