Poolia minskar omsättningen och resultatet

Bemanningsbolaget Poolia minskade omsättningen och resultatet i det första kvartalet.
Poolia minskar omsättningen och resultatet - index-penna-aktier-affarsvarlden-700_binary_6878447.png

Omsättningen sjönk 15,1 procent till 370 miljoner kronor (436).

Rörelseresultatet blev 1,7 miljoner kronor (11,4), med en rörelsemarginal på 0,5 procent (2,6).

Resultatet före skatt var 0,1 miljoner kronor (12). Resultatet efter skatt blev -1 miljoner kronor (10,1). Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (0,22).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 31,4 miljoner kronor (25,6).

Under det första kvartalet 2020 utbröt en global pandemi till följd av covid-19. Pandemin bedöms ha påverkat koncernens omsättning och resultat negativt under slutet av kvartalet.

Finland är det land där man upplevt minst påverkan från coronakrisen. På den svenska marknaden har både Poolia och Uniflex minskat ned såväl omsättning som resultat. Nedgången är störst inom fordonsindustrin och turist- och besöksnäringarna. Intäkterna från
rekryteringsaffären har också minskat.

“Under slutet av april har många av de företag som helt eller delvis hållit stängt inom industrin börjat återta sin produktion i mindre skala”, skriver vd Jan Bengtsson i rapporten.

I Tyskland har bolaget permitterat personal. I Norge kan man hantera situationen och permitteringsreglerna är bra, enligt Poolia-chefen.

“Vår framtida utveckling är nu beroende av i vilken takt som myndigheterna på våra marknader väljer att minska restriktionerna. Vi har dock i slutet av april sett tecken på att fler företag börjar ta de första stegen mot en normaliserad produktion. Även om det är utmanande tider hyser jag gott
hopp om framtiden”, skriver Bengtsson och fortsätter:

“Vi har en stark balansräkning och en god kassa. Vi har goda kundrelationer och kompetent personal. Sammantaget är vi därmed redo att hantera såväl ytterligare nedgångar som den uppgång som kommer när världsekonomin vänder upp igen.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.