Powercell ökar förlusten

Powercell minskade omsättningen och ökade förlusten i det fjärde kvartalet.

Omsättningen sjönk 3,9 procent till 27 miljoner kronor (28,1).

Rörelseresultatet blev -28,8 miljoner kronor (-11,1). Justerat rörelseresultat utföll på -28,7 miljoner kronor (-11,1).

Resultatet efter skatt blev -41 miljoner kronor (-11,5). Resultat per aktie hamnade på -0,84 kronor (-0,22). Powercell föreslår 0 kronor i utdelning (0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -21,4 miljoner kronor (-30,2).

Nedgången i försäljning är naturlig uppger företaget i en kommentar.

”Det här är en naturlig följd av vårt avtal med Bosch eftersom det innebär att vi licensierat ut vår S3-teknologi för detta segment. Detta kommer under en övergångsperiod fram till dess att vi får licensintäkter från Bosch, att påverka vår försäljning negativt, något vi tidigare kommunicerat”, skriver vd Per Wassén.

Powercell har också tagit kostnader under perioden för att etablera en verksamhet på allvar i Kina.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.