Recipharm-chefen: Vi är väl positionerat för fortsatt lönsam tillväxt

Recipharm släppte en rekordstark kvartalsrapport under morgonen.
Recipharm-chefen: Vi är väl positionerat för fortsatt lönsam tillväxt - piller-recipharm-affarsvarlden-700_binary_6872635.png

Recipharm rapporterade under morgonen ett rekordstarkt kvartal där omsättningen steg 65 procent och resultatet efter skatt ökade med 220 procent mot föregående år. I den efterföljande telefonkonferensen uppgav vd Thomas Eldered att bolaget är väl positionerat för fortsatt lönsam tillväxt framöver.

Eldered sade att försäljningen i Sverige varit väldigt bra och att även Spanien, Frankrike och Portugal levererat stark försäljning trots att länderna påverkats kraftigt av coronapandemin. I Indien föll försäljningen med 7 procent, vilket Eldered ser som en bra siffra med tanke på coronasituationen i landet.

Recipharms efterfrågan bedöms fortsatt vara stark och bolaget uppges vara väl positionerat för att leverera lönsam tillväxt framöver.

Eldered nämner även att säsongsmönstret, där det tredje kvartalet är historiskt svagare till följd av den svenska semestertiden, troligtvis kommer märkas av även i år.

Efter morgonens rapport handlas Recipharms aktie för tillfället ner cirka 1,3 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets