Redeye: Hög värdering av underleverantören oroar

Även om Evolution Gamings historiskt goda prestationer och starka trend är lockande, så oroar den nuvarande höga värderingen av aktien.
Redeye: Hög värdering av underleverantören oroar - evolution-gaming-700_binary_6948255.jpg

Det skriver Redeye i en analys som inte omfattas av någon uppdragsbevakning.

Som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på onsdagen ser analysfirman andra mer attraktiva investeringar inom segmentet onlinespel och sätter den inledande analysen av Evolution ett rimligt värde på 280 kronor för aktien i ett basscenario.

”Evolution Gaming har överlägsna produkter i ett snabbväxande segment och ett imponerande facit när det gäller att utveckla bolagets erbjudande”, skriver Redeye som dock menar att det finns en risk i att bolaget redan har fångat en stor del av livekasino-marknaden, något som kan komma att begränsa den framtida tillväxten. Detta till trots menar Redeye att försäljningen åter kan komma att dubbleras till 2022.

Dessutom har de senaste åren starka kursutveckling gjort värderingen ansträngd och Redeye anser att de nuvarande kursnivåerna är rimliga.

De senaste året har aktien stigit med närmare 160 procent och handlades på onsdagsförmiddagen till 284 kronor, alltså nästan i linje med Redeyes basvärdering.

”Vi ser emellertid en överhängande risk för nedgångar (”setbacks”) i aktiekursen i det korta perspektivet efter den snabba stegringen i resultatmultiplarna. Som en konsekvens ser vi för närvarande andra mer attraktiva investeringar inom onlinebettingsegmentet”, skriver Redeye.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco