Regeringen tillsätter en utredning för att stärka arbetet mot olicensierat spel

Regeringen tillsätter en utredning för att stärka arbetet mot olicensierat spel och matchfixning.
Regeringen tillsätter en utredning för att stärka arbetet mot olicensierat spel - ardalan-shekarabi-900
Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S). Foto Jonas Ekströmer / TT
Gunnar Larsson, generaldirektör för Kammarkollegiet, ges i uppdrag att identifiera hinder och föreslå lösningar för att möjliggöra en mer effektiv tillsyn av illegalt spel. I uppdraget ingår även att utreda hur arbetet mot matchfixning kan stärkas. Det framgår av ett pressmeddelande från Finansdepartmentet.

En välfungerande spelmarknad förutsätter att olicensierade spelbolag stängs ute från den svenska spelmarknaden. Därför ges Gunnar Larsson i uppdrag att identifiera hinder och föreslå lösningar för att möjliggöra en mer effektiv tillsyn av illegalt spel. Det handlar bland annat om att titta på de frågor som Spelinspektionen har lyft avseende tillämpningssvårigheter med betalningsblockering. Utredningen kommer också ta ett samlat grepp och analysera frågor om exempelvis berörda myndigheters arbete, metoder, uppdrag och förutsättningar.

”Vi har ett ansvar att skydda framför allt sårbara konsumenter från illegalt spel, men också att skydda de seriösa aktörerna på spelmarknaden från illojal konkurrens. Det behövs ökade insatser för att stänga ute illegalt spel från den svenska spelmarknaden. Vi intensifierar nu också arbetet mot matchfixning och organiserad brottslighet”, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.

Utöver frågan om illegalt spel kommer utredningen också ges i uppdrag att utreda hur arbetet mot matchfixning kan stärkas. Arbetet mot matchfixning handlar om att skydda idrottens integritet men också om att förhindra att spel missbrukas för kriminell verksamhet och att upprätthålla ett starkt konsumentskydd på spelmarknaden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets