Rejlers lyfter på backande börs

Stockholmsbörsen har fått en svag inledning på måndagens handel.

Ökade spänningar i Grekland sätter press på sentimentet. De ledande Europabörserna har dock en klart sämre utveckling än i Stockholm undantaget Londonbörsen som utvecklas i linje med Stockholmsbörsen. Rapportsäsongen befinner sig för närvarande på en mellandag.

SIX Generalindex var vid klockan 10.03 ned med
0,9 procent till 494 och OMXS30-index sjönk 1,0 procent till 1.584. Omsättningen var 2,9 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 3,8 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Burgundy, Chi-X och Turquoise.

Finansmannen Christer Gardells
Cevian Capital har köpt ytterligare aktier i Volvo för fem miljarder kronor. Ägandet uppgår efter förvärvet till över 8 procent av kapitalet och nära 15 procent av rösterna. Lastbilstillverkaren har samtidigt få se sin rekommendation sänkt till sälj av SG Equity. Volvo, som toppar listan över mest omsatta aktier i Stockholm, trycktes ned 1,5 procent. Bland morgonens rapporter finns
Rejlers som förbättrade resultatet ordentligt i det fjärde kvartalet jämfört med samma kvartal året innan. Resultatet efter finansnetto ökade till 32 miljoner kronor. Teknikkonsulten uppger sig vidare se en stark utveckling för 2015. Rejlers var en av dagens vinnare med en uppgång på 8,5 procent.

Ica-gruppen redovisar en ökad
försäljning om 3,6 procent i jämförbara enheter under januari. Livsmedelskedjan klarade sig undan nedgången på marknaden och handlades upp 0,1 procent.

UBS har nedgraderat sin
rekommendation för Tieto till neutral från köp. Aktien sjönk 2,2 procent.

JM har fått se sin rekommendation
sänkt till sälj från behåll av DNB medan Hexagon har fått en sänkt rekommendation till neutral av JP Morgan. JM retirerade 1,7 procent.

Lundin Petroleum går mot strömmen
med en uppgång på 0,1 procent. UBS har höjt sin riktkurs för oljebolaget till 128 kronor från tidigare 120 kronor med en upprepad rekommendation om neutral.

I en uppgörelse mellan Xvivo
Perfusion och Vivoline, där Xvivo stämt Vivoline med yrkande om rätt till tre patent eller patentansökningar, drar Xvivo tillbaka sin stämning och ersätter Vivoline för rättegångskostnader med ett belopp om cirka 1,6 miljoner kronor. Beloppet kommer belasta det första kvartalet för Xvivo, vars aktie tappade 1,4 procent.

Börsveckan utfärdar
köprekommendationer för Elanders och Itab Shop Concept. För Sensys Traffic ser tidningen ”köpläge endast för den riskvillige”. SCA framstår av Börsveckan som köpvärd på fundamentala grunder men samtidigt oroar sig tidningen för nya avslöjanden kring ledningen i bolaget samt för en ökad konkurrens. Elanders var upp 3,6 procent och Itab klättrade upp 2,7 procent. Sensys noterades upp 1,8 procent medan SCA dock följer med i den negativa trenden med en nedgång på 0,6 procent.

Dagens Industri ger rådet att
teckna Altors börskandidat Dustin som beskrivs som prisvärd. Risken i aktien betecknas dock som hög. Även börsveckan ställer sig positiva till en teckning av Dustin.

Dagens höjdpunkt i rapportväg blir
Holmen vars rapport väntas släppas vid lunchtid. Skogsbolaget väntas komma med ett rörelseresultat på 493 miljoner kronor exklusive engångsposter, enligt SIX News/Inquiry Financials sammanställning.

Index                     

Senast 

I dag %  

I år %

SIX Generalindex             

494    

-0,9    

+8,3

OMX Stockholm 30           

1.584    

-1,0    

+8,2

SIX Avkastningsindex         

894    

-0,9    

+8,3

SIX Sverige cykliskt 15      

441    

-0,7   

+10,6

SIX Sverige defensivt 15     

486    

-0,8    

+8,0

SIX Volatilitetsindex       

15,9   

+17,1    

+1,9

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets