Rekordmånga företag kandidater till 33-listan

Hela 270 företag slåss om en plats på årets 33-lista. Fler än någon gång tidigare. Nu börjar processen med att vaska fram årets vinnare.

I fredags var sista dagen att komma med förslag till årets 33-lista. När ansökningstiden gått ut hade hela 270 nomineringar kommit in. Det är en rejäl ökning jämfört med förra året då cirka 200 anmälningar kom in.

– Riktigt kul! Det visar att Sverige är ett land där det kommer fram allt fler spännande och innovativa företag, säger Ny Tekniks redaktionschef Kalle Anrell.

Nu börjar arbetet med att granska alla årets ansökningar och vaska fram de 33 vinnarna.

För att komma med på listan ska företagen sticka ut genom att utveckla en riktigt spännande produkt.

Målet med 33-listan är att lyfta fram svenska företag som kan bli morgondagens stora vinnare. Eftersom det är en lista för unga företag – max sju år gamla – är det inte bara hårda fakta som omsättning som bedöms.

Grundarnas erfarenhet, finansiering och produktens internationella potential är andra viktiga kriterier.

Redan i början av februari utses de första vinnarna. Då tävlar tre företag i Linköping respektive Umeå om en plats på 33-listan vid en regional final på respektive ort.

I början av mars är det Lunds och Göteborgs tur.

Hela årets 33-lista presenteras på finalen på Münchenbryggeriet i Stockholm tisdagen den 14:e april. Både till de regionala finalerna och till eventet i Stockholm går det att anmäla sig gratis redan nu.

33-listan görs i år för åttonde gången i samarbete mellan Affärsvärlden och Ny Teknik. Bland de företag som tidigare varit med på listan finns musiktjänsten Spotify, spelbolaget Mojang och betaltjänsten Izettle.

Hela 33-listans turné

Linköping: 3 februari.

Umeå: 4 februari.

Lund: 3 mars.

Göteborg: 4 mars.

Stockholm (final): 14 april.

Gratis anmälan gör du här: talentumevents.com/33listan

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här