Remium: En köpvärd kvalitetsaktie

Ventilationsbolaget Systemair fortsätter att imponera och är en kvalitetsverkstadsaktie värd att bevaka. Det skriver Remium i ett marknadsbrev på torsdagen.

“Bolaget fortsätter att imponera och även om Q2-rapporten inte riktigt matchade våra förväntningar så balanserar bolaget väl utmaningarna i marknaden (svagt Ryssland i kvartalet ner 27 procent i svenska kronor) vilket gav en organisk tillväxt på 2 procent (19:e kvartalet på raken med organisk tillväxt) och operativa marginaler på strax över 10 procent (bolagets säsongsmässigt bästa kvartal)”, skriver Remium.

Om en marginal på 10 procent två år ut antas så stiger vinst per aktie till runt 10 kronor (FY14/15e 6,50 kronor), något som åtminstone indikerar en potential uppemot 125-130 kronor för aktien menar Remium.

“Men om vi betänker att Systemair i det perspektivet har finansiella muskler överstigande 2 miljarder kronor (nettoskuld/ebitda-mål på 2,5x) så har bolaget onekligen resurser att fortsätta bygget. Vi skulle inte bli förvånade om bolagets omsättning passerat 10 miljarder kronor (FY14/15e 5,9 miljarder kronor) i det tidsfönstret”, bedömer Remium.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.