Resultatförbättring för AQ Group

Verkstadsbolaget AQ Group redovisar ett rörelseresultat (ebit) på 96 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (72).

Resultatet per aktie uppgick till 4:14 kronor (3:13).

Nettoomsättningen uppgick till 1.253 miljoner kronor (1.090). Det motsvarar en ökning på 14,9 procent, varav den organiska tillväxten uppgick till 3,2 procent.

”Resultatförbättringen kommer från en högre omsättning i många av våra bolag samtidigt som vi inte längre har förluster i de bolag som vi omstrukturerade under 2018”, skriver AQ Groups vd Anders Carlsson i en kommentar.

Han lyfter samtidigt fram att affärsområdet Induktiva Komponenter har haft en ”bra” utveckling drivet av den pågående trenden mot mer elektrifierade lösningar.

Bolagets operativa kassaflöde uppgick samtidigt till 165 miljoner kronor.

”Kassaflödesförbättringen kommer från ett intensivt arbete med att minska förfallna kundfordringar, som var höga vid årsskiftet. Vi ser också bra effekt från de projekt vi bedriver inom våra fabriker för att öka lageromsättningshastigheten”, skriver Anders Carlsson.

AQ Group kommer ”jobba hårt med nya förvärv, fortsatt organisk tillväxt, bra kassaflöde och en stabil resultatnivå”, påpekas av vd:n.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.