Risk för trist börsvecka

Tredje kvartalets rapporter var bra och börsen är hyggligt värderad, men i det korta perspektivet är uppsidan begränsad. Nyhetstorka talar för sidledes börs.

Föregående veckas börshandel inleddes med kraftiga fall bara för att följas upp med nästan lika stora uppgångar under återstoden av veckan. Slutfacit för Stockholmsbörsen blev därför bara en mindre nedgång om 0,2 procent. Börsutvecklingen är symtomatisk för handeln under den senaste månaden där volatiliteten gradvis har ökat sedan andra halvan av oktober samtidigt som OMXS30-index endast rört sig inom intervallet 920 till 950 punkter sedan den 15 oktober. Ett spann motsvarande 3,2 procent.

Normalt brukar denna typ av rörelse ur ett tekniskt perspektiv betyda att börsen är på väg att göra ett större ryck åt ettdera hållet. Dessvärre talar mycket för att rörelsen denna gång sker på nedsidan. Nu tror förvisso Affärsvärldens börsredaktion på att den nuvarande börstrenden alltjämt är positiv. Men tidigare försök att bryta igenom starka motstånd likt den nuvarande på 950-nivån har under 2009 krävt ett antal försök. Att börsen skulle lyckades med ett genombrott i närtid när handeln går in i en nyhetsfattigsperiod, precis efter en rapportsäsong och med merparten av den viktiga makrostatistiken för månaden bakom sig, känns mindre sannolikt.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets