RNB säljer till NK

Efter rekonstruktionen säljer RNB sitt dotterbolag Department & Stores till Hufvudstaden-ägda NK.
Klädbolaget RNB har tecknat avtal om att sälja inkråmet i verksamheten Departments & Stores till NK Retail för 58 miljoner kronor i preliminär köpeskilling. Det framgår av ett pressmeddelande.
Alla Departments & Stores anställda ges samtidigt möjlighet till anställning hos NK Retail. Affären förväntas slutföras 3 februari och är villkorad av slutligt formellt godkännande från obligationsinnehavarna.

Processer för att hitta lämpliga lösningar för RNB:s återstående dotterbolag Brothers samt Polarn O. Pyret fortgår.Departments & Stores har en omfattande verksamhet på varuhusen NK i Stockholm och NK i Göteborg, samt e-handel via Man of a kind. Departments & Stores erbjuder detaljhandel inom mode för herr, dam och barn, samt accessoarer, smycken, skönhet. Man of a kind är en e-handelsplattform för exklusivt herrmode.

Nordiska Kompaniet, NK, är ett dotterbolag till fastighetsbolaget Hufvudstaden, som kommenterar affären i ett separat pressmeddelande.

Departments & Stores driver idag sammanlagt cirka 40 avdelningar inom mode, kosmetik och juvel på NK Stockholm och NK Göteborg, vilket utgör ungefär 25 procent av det totala antalet avdelningar i varuhusen. Departments & Stores omsättning under räkenskapsåret 2019/2020 uppgick till 773 miljoner kronor och antalet anställda är cirka 400, vilket motsvarar 275 årsanställda.

Den förvärvade verksamheten kommer att drivas i ett helägt dotterbolag till NK i vilket samtliga medarbetare erbjuds anställning. Köpeskillingen för varulager och inventarier uppgår preliminärt till 58 mnkr. Tillträde av verksamheten sker den 3 februari 2021.

”Vi ser att förvärvet ger oss större möjligheter att snabba på utvecklingstakten på NK. Det handlar bland annat om utveckling av damplanen i Stockholm och Göteborg och lansering av avdelningarnas sortiment på NK:s e-handel. NK:s långsiktiga affärsstrategi, med fristående entreprenörer som driver avdelningarna, ligger fast och på sikt räknar vi med att andra entreprenörer kommer ta över de aktuella avdelningarna”, säger Bo Wikare, vd i NK och vice vd i Hufvudstaden.