Rugvista stiger svagt i premiärhandeln på First North

E-handelsbolaget Rugvista började i dag den 18 mars att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. Rugvista är en europeisk aktör med en onlineplattform inom mattförsäljning direkt till konsument.
Rugvista
RugVista grundades 2005 och säljer mattor på nätet. Produktsortimentet består av cirka 30 000 unika mattor.
Bolaget hade 2020 en nettoomsättning på 562 miljoner kronor med ett justerat rörelseresultat på 109 miljoner kronor, vilket motsvarar en justerad rörelsemarginal på 19%. Bolaget hade mellan 2018 till 2020 en genomsnittlig årlig tillväxttakt i nettoomsättningen på 24%.

Ankarinvesterare är TIN Fonder, Roosgruppen, Knutsson Holdings, Ost Vast Capital Management, Adrigo Asset Management, Alcur Fonder, Fosielund Holding, Gornergrat Capital , Lhotse Capital och LMK Venture Partners som tecknade aktier för 820 miljoner kronor.

Intresset för erbjudandet var mycket stort och erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Teckningskursen sattes till 125 kronor per aktie, vilket var det högsta i det aviserade intervallet på 110 till 125 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlas till 133 kronor som högst betalt och 125,50 kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 127,18 kronor, vilket är en uppgång på 1,7% jämfört med teckningskursen på 125 kronor per aktie. Aktier för 80 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 20,28 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 2,6 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.