Rymdtransportbolaget Momentus ska börsnoteras via SPAC

Rymdtransportbolaget Momentus är i slutdiskussioner för att börsnotera sig via ett omvänt förvärv av SPAC-bolaget Stable Road Capital och skulle då värderas till närmre en miljard dollar. Det säger insatta källor till CNBC.
Wall Street
Foto: Ted Shaffrey/TT
Momentus erbjuder så kallad ”last mile delivery” för rymdfarkoster med ett fordon som kan hjälpa till att leverera satelliter från en raket till en specifik omloppsbana.

Genom att skjuta upp flera kunders satelliter i en gemensam raket kan kunderna dela på kostnaderna för att få upp rymdfarkoster i en omloppsbana runt jorden.

Bolaget har mer än 60 anställda och har planerat sitt första uppdrag för sitt fordon Vigoride i en uppskjutning genom en Spacex-raket i december.

SPAC, eller Special Purpose Acquisition Vehicle, är ett tomt företag som kan nyttjas genom ett omvänt förvärv där ett företag noterar sig direkt på börsen utan samma krav som en vanlig börsintroduktion kräver.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco