Så blir prisintervallet i Pandox börsintroduktion

Hotellfastighetsbolaget Pandox har bestämt prisintervallet i sin börsintroduktion till 100-110 kronor per aktie, vilket ger bolaget ett börsvärde på 15-16,5 miljarder, enligt noteringsprospektet.

Tidsplanen för noteringen är att mellan 9-16 juni kan allmänheten teckna sig för aktier, 9-17 juni pågår en bookbuilding-process för institutionella investerare och den 18 juni tillkännages teckningskursen.

Bolagets ägare SU-ES erbjuder motsvarande 34,78 procent av kapitalet och 17,39 procent av rösterna. Därutöver finns en övertilldelningsoption på 5,22 procent av kapitalet och 2,61 procent av rösterna.

Swedbank Robur och AMF har bundit sig att köpa motsvarande 7,0 procent av kapitalet och 3,5 procent av rösterna till samma villkor som i erbjudandet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.