Saab backar efter schweiziskt nej

Saab-aktien backade inledningsvis på börsen efter att schweizarna röstat nej till ett köp av Jas Gripen-plan.

Schweizarna röstade i söndags nej till ett köp av 22 Jas Gripen-plan. Nej-sidans seger var klar, med 53,4 procent och 46,6 procent för.

Att Schweiz tackar nej till inköp av Gripen innebär dock inte att Saab ändrar sina finansiella mål varken för 2014, eller framåt. Men investerarna reagerar i dag på resultatet av folkomröstningen genom att sälja.

Saab-aktien backade inledningsvis närmare 7 procent, men är i skrivande stund ned 3,7 procent till 182,20 kronor.

”Även om det lutar åt ett nej i söndagens folkomröstning i Schweiz, och marknaden också räknar med det, väntar vi oss att kursreaktionen blir negativ. Enligt vår bedömning kan aktien falla med så mycket som 15 kronor. Det gör att ett köpläge öppnar sig för den långsiktige”, uppgav Swedbank-analytikern Mats Liss redan i fredags.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.