Sandvik uppdaterar besparingsåtgärder

Verkstadsbolaget Sandviks tillfälliga kortsiktiga åtgärder fortskrider enligt plan och förväntas ge en besparing på cirka 1,5 miljarder kronor under 2020. Det skriver bolaget i en uppdatering på måndagen.
Sandvik uppdaterar besparingsåtgärder - sandvik-900
Foto: Johanna Norin/TT

När det gäller långsiktiga åtgärder väntas besparingarna nu uppgå till cirka 1,2 miljarder kronor och når full årstakt i slutet av 2021. Tidigare bedömning var att besparingarna skulle bli cirka 0,9 miljarder kronor.

− I den här fortsatt osäkra omgivningen måste vi anpassa oss för att säkra våra långsiktiga marknadsledande positioner. Jag är nöjd med att våra besparingsinitiativ fortskrider bra och att vi ligger något över vår tidigare kommunicerade uppskattning kring våra långsiktiga besparingar, säger Sandviks vd och koncernchef Stefan Widing.

De långsiktiga åtgärderna ger kostnader på cirka 1,9 miljarder kronor, en höjning från tidigare bedömning 1,4 miljarder. Avsättningarna påverkar andra kvartalet i år med 1,3 miljarder medan återstående del påverkar andra halvåret. Cirka 1,3 av de 1,9 miljarder kronorna påverkar kassaflödet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco