Sänkt kreditbetyg för Volkswagen

Standard & Poors har sänkt kreditbetyget för Volkswagen till BBB+ från A-, enligt ett pressmeddelande. Utsikterna är negativa.

S&P bedömer att turerna kring utsläppen har svärtat ned bolagets rykte och varumärke, försämrat dess affärsmöjligheter och gjort konkurrenssituationen mer utmanande. Detta utöver att ha fört med sig stora kostnader och därmed sämre nyckeltal.

Det finns redan tidiga tecken på att VW marknadsposition har försvagats, skriver S&P och hänvisar till statistik från oktober som visar på tappade marknadsandelar. Den utvecklingen kan förstärkas de kommande månaderna, tror S&P.

I går kom statistik för den amerikanska marknaden som visade att bolaget som helhet minskade försäljningen med drygt 16 procent på en amerikansk marknad som ökade 1,4 procent. Varumärket Volkswagen tappade knappt 25 procent medan Audi ökade marginellt.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.