Sänkta riktkurser för Nent efter rapporten

Nent, Nordic Entertainments Group, får upprepade köprekommendationer av Kepler Cheuvreux och Handelsbanken efter sin bokslutskommuniké.
Nents Anders Jensen.
Anders Jensen.
Kepler väljer dock att marginellt sänka prognosen för 2021, vilket utmynnar i en lägre riktkurs på 565 kronor (575).

Analyshuset räknar med en något långsammare försäljning för Viaplay i Norden men anser att de nya sporträttigheterna 2022 är en ”stor möjlighet att rekrytera prenumeranter med hög genomsnittlig intäkt per användare”.

Handelsbanken sänker sin riktkurs till 520 kronor från 580 kronor. Banken skriver att rapporten inte var svag utan istället guidningen för 2021.

”Förra året visade de dock att målet kan höjas under året, varför vi inte skulle bli förvånade om de antar ett mer ambitiöst mål senare i år”, tillägger banken som för övrigt ser en god långsiktig potential i aktien.

Separat har SEB och Nordea också upprepat sina köprekommendationer med sänkta riktkurser till 550 kronor (560), respektive 560 kronor (580).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.