SAS plockar finanschef från Saab

Flygbolaget SAS har utsett Magnus Örnberg till ny finansdirektör, CFO, enligt ett pressmeddelande. Han kommer närmast från försvarskoncernen Saab där han haft en motsvarande roll sedan 2012.
SAS plockar finanschef från Saab - sas-affarsvarlden-700_binary_6876109.png
– Jag är mycket glad att kunna välkomna Magnus Örnberg till SAS. Magnus gedigna finansiella expertis tillsammans med hans erfarenhet av flyg från SAAB gör att han blir en värdefull tillgång för SAS. I dessa utmanande tider kommer han att spela en nyckelroll i arbetet med att framtidssäkra företaget, säger SAS vd Rickard Gustafson.

Magnus Örnberg tillträder sin roll i SAS senast den 1 oktober. Sedan tidigare har SAS meddelat att nuvarande finanschefen Torbjørn Wist lämnar under september för att i stället ta över som CFO för Wallenius Wilhelmsen i Norge.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.