SAS utklassar konkurrenterna – upp 45 procent på två veckor

SAS har klättrat kraftigt sedan bolaget i förra veckan höjde sin guidning för helåret, på grund av stark passagerartrafik.

Sedan i fredags, då flygbolaget kom med en omvänd vinstvarning och spådde en vinst på 700-800 miljoner kronor för 2019, har aktien stärkts 18 procent.

Men faktum är att SAS har varit i en kraftigt stigande trend längre än så, närmare bestämt i två veckors tid. Sedan en bottennotering på 13:19 kronor den 29 oktober har aktien rusat hela 45 procent.

Även större europeiska flygbolag har i många fall gått starkt de senaste veckorna. IAG, som äger British Airways, har stigit cirka 6 procent de senaste två veckorna. Lufthansa-aktien har stigit 14 procent under perioden och Ryanair är upp cirka 17 procent.

SAS norska konkurrent Norwegian har under samma period, från 29 oktober till i dag, däremot sjunkit 4,5 procent. Mot strömmen har även Air France-KLM gått genom att backa lätt.

Ser man till hela 2019, räknat från nyår, är SAS emellertid fortfarande något nedåt – omkring 7 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här