SCA-bolag dömt för kartell i Chile

Chiles högsta domstol har dömt svenska hygien- och skogsbolaget SCA:s dotterbolag i landet till böter på motsvarande drygt 140 miljoner kronor.
SCA-bolag dömt för kartell i Chile - sca-affarsvarlden-700-396_binary_6813373.jpg

SCA och konkurrenten CMPC ska åren 2010 och 2011 ha ingått i en kartell på toapappersmarknaden i Chile. Bolagen döms till samma bötesbelopp.

2015 uppgav Chiles ekobrottsmyndighet att företagen hade samarbetat i åtminstone ett årtionde. SCA har tidigare uppgett att CMPC tvingade in företaget i kartellen.

2017 delades SCA-koncernen i en skogsdel och en hygiendel, Essity. Bolaget som det chilenska beslutet gäller hör nu till Essity, som enligt uppgift sedan tidigare reserverat pengar för böterna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.